Nitril handschoenen kopen


Sinds de opkomst van het coronavirus is hygiëne een nog belangrijker thema dan voorheen. Door goed op onszelf en anderen te letten, voorkomen we de verspreiding van het virus en alle gevolgen die het met zich meebrengt. Dit betekent dus afstand houden, handen wassen en misschien zelfs speciale mondmaskers en handschoenen dragen. Dit artikel is bedoeld om u te informeren over het kopen van deze handschoenen, in het bijzonder handschoenen gemaakt van nitril. We geven informatie over wat het verschil is met handschoenen van ander materiaal, zoals vinyl of latex, waar u op moet letten bij aankoop en we geven nog enkele tips voor het effectief gebruik van nitril handschoenen. 


Waarom nitril handschoenen? 


Nitril is een stevig synthetisch rubber, dat dus niet alleen veel bescherming biedt tegen bacteriën, virussen, oliën en vetten, maar ook erg flexibel en dus makkelijk aan te trekken is. Het verschil met handschoenen van vinyl is dat vinyl veel minder bescherming biedt, maar wel iets flexibeler is. Voor handelingen waarbij serieuze hygiëne vereist wordt, is nitril dus de betere keuze. Ook latex handschoenen zijn iets flexibeler, maar scheuren daardoor sneller. Daarbij zijn sommige mensen allergisch voor latex. Dit probleem wordt omzeild als u handschoenen van nitril koopt. Al met al zijn handschoenen van nitril dus de stevigste, betrouwbaarste en meest hygiënische soort. U bestelt ze online, bijvoorbeeld via deze pagina.

Waar op te letten bij het kopen van nitril handschoenen


Bij de aanschaf van hygiënische handschoenen zijn er een aantal zaken waar op gelet moet worden. Allereerst is het belangrijk dat de handschoenen passen. Als u op de bovenstaande link klikt, ziet u dat er een aantal maten beschikbaar zijn: S, M, L en XL. Omdat de handschoenen ongeacht maat redelijk flexibel zijn, is het geen ramp als u een maatje te klein bestelt, maar het is natuurlijk het fijnst als u gewoon de juiste maat bestelt. Hiervoor kunt u het beste kijken naar uw handbreedte: de breedte van uw handpalm. Maat S is het best geschikt voor handpalmen van ongeveer 6 centimeter breed, en XL is het beste voor handpalmen van 9 centimeter en breder. Als u hier tussenin zit, kiest u voor M of L. 


Als u de maat bepaald heeft, is het ook verstandig om na te denken of u gepoederde of ongepoederde handschoenen wil kopen. Met poeder wordt maiszetmeel bedoeld. Dit wordt soms aan de handschoenen toegevoegd om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken. Het poeder werkt namelijk als een soort natuurlijk smeermiddel. Er zijn een aantal nadelen aan dit poeder: het kan ook weer allergische reacties veroorzaken, en het vermindert de hygiëne een heel klein beetje. Hierom worden in de medische wereld alleen ongepoederde handschoenen gebruikt. U kunt ongepoederde handschoenen bestellen via deze link: https://ruconcare.nl/products/easycare-nitrile-handschoenen-ongepoederd. Als hygiëne op een medisch niveau echter geen vereiste is en het vooral belangrijk is om de handschoen snel uit en aan te trekken, is het een aanrader om gepoederde handschoenen te bestellen. [Voeg link toe naar gepoederde handschoenen - vooralsnog niet gevonden] 


Nadat u deze keuzes gemaakt heeft, kan het ook nog handig zijn om even naar kleur te kijken. Over het algemeen zijn de kleuren die worden aangeboden wit, blauw en zwart. Wit oogt het meest hygiënisch, dit is dus de kleur die in de zorg het meest voorkomt. Een blauwe handschoen is echter makkelijker terug te vinden na verlies, daarom wordt deze kleur veel gebruikt in de voedselindustrie. Zwart heeft allebei deze voordelen niet, en is dus een ietwat vreemde keuze. Zwarte handschoenen worden wel veel gebruikt door bijvoorbeeld graffiti-artiesten en straatkunstenaars. 


Enkele tips voor het gebruik van nitril handschoenen


Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw handen schoon zijn voordat u de handschoenen aantrekt. U kunt hiervoor desinfecterende handgel voor gebruiken. Als u daar meer over wil weten kunt u dit artikel lezen: [link naar artikel handgel] en u kunt via onze website ook handgel bestellen. Het allerbeste kunt u echter gewoon uw handen wassen met water en zeep. Ook hier hebben we een artikel over: [link artikel handen wassen]. Als uw handen eenmaal schoon zijn, kunt u de handschoenen aantrekken en er zeker van zijn dat uw handen ook schoon zullen blijven. 


Bij het aantrekken maar vooral bij het uittrekken van de handschoenen is het belangrijk om de buitenkant niet aan te raken. Hier bevindt zich namelijk nog overblijfsel van het materiaal dat u behandeld hebt. Hoe meer contact u maakt met de buitenkant, hoe minder zin het heeft om de handschoenen te dragen. Daarom is het belangrijk om de handschoenen op de juiste wijze uit te trekken, namelijk door ze door voorzichtig aan de onderste rand te trekken binnenstebuiten over uw hand te trekken. Hierdoor raakt uw hand alleen de binnenkant. Na het uittrekken is het belangrijk om de handschoen meteen weg te gooien. Hergebruik de handschoen dus niet! Hopelijk bent u hiermee geholpen in de aanschaf en het gebruik van nitril handschoenen.