Desinfecterende handgel kopen


Persoonlijke hygiëne is natuurlijk altijd al belangrijk geweest, maar sinds het uitbreken van het coronavirus is het nog ongelofelijk veel belangrijker geworden. Het wordt ten zeerste aangeraden om afstand te houden, beschermende mondmaskers en handschoenen [link naar artikel handschoenen] te dragen, en vooral om handen schoon te houden. Met schone handen wordt de kans om het virus op te lopen of over te dragen namelijk veel kleiner. Daarom is het van groot belang om uw handen vaak te wassen. Helaas heeft u niet overal en altijd water en handzeep bij de hand. Dit is waarom desinfecterende handgel zo ontzettend nuttig is. Dit artikel geeft meer informatie over hoe desinfecterende handgel gebruikt dient te worden, waar op gelet moet worden bij aanschaf en over welke verschillende soorten er bestaan. U kunt desinfecterende handgel eenvoudig en tegen een lage prijs bestellen via onze website.Desinfecterende handgel gebruiken


Bij het gebruik van desinfecterende handgel is het allereerst goed om het verschil tussen de handgel en normale handzeep te kennen. Handzeep verwijdert de kleine deeltjes waar de genetische informatie van het virus in gedragen wordt. Zo kun je er na goed gebruik van handzeep dus zeker van zijn dat je handen schoon zijn. Bij handgel ligt dit iets lastiger. Bij zeep gaat het om het verwijderen van de virusdeeltjes, bij de handgel is het de alcohol die  virusdeeltjes doodt. Dit doden kost meer moeite en er is dus ook meer tijd voor nodig. Daarbij is het lastiger om de alcohol over het hele handoppervlak te verspreiden. Neem dus langer de tijd met handgel dan dat u met normale zeep zou doen. Als u zeep en water tot uw beschikking hebt, is het dus ook verstandiger om uw handen hiermee te wassen. Daarmee is niet gezegd dat de handgel ineffectief is: mits u iets langer de tijd neemt om uw handen ermee in te wrijven, kunt u er ook met handgel vanuit gaan dat uw handen virusvrij zijn. Dit betekent echter nog niet dat ze schoon zijn: desinfecterende handgel verwijdert geen vuil en vetten. Hiervoor moet u echt water gebruiken. Voor meer informatie over het correct wassen van uw handen, zie dit artikel [invoegen artikel handen wassen].


Nog een punt waarop gelet moet worden, is dat de alcohol in de handgel ook schadelijk kan zijn voor de handhuid zelf. De huid droogt ervan uit en wordt gevoeliger. Gebruik de handgel dus verstandig en spaarzaam, en zorg ervoor dat u ook vaak beschikking heeft tot normale zeep. 


Waar op te letten bij het kopen van desinfecterende handgel


Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten als u desinfecterende handgel wil aanschaffen. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel alcohol de handgel bevat. Afhankelijk van de samenstelling is de handgel namelijk pas effectief vanaf 70% alcohol. Dit is precies het alcoholpercentage dat deze handgel bevat. Hogere alcoholpercentages doden nog sneller virusdeeltjes, maar zijn ook veel schadelijker voor uw huid. 70% is daarom een goed streefgetal. 


Vervolgens is het belangrijk om na te gaan of de handgel officieel gecertificeerd is. Ongecertificeerde handgel kan namelijk schadelijke stoffen bevatten. De handgel waar hierboven naar gelinkt wordt is officieel gecertificeerd, dus u kunt deze zonder zorgen gebruiken. Door de samenstelling van het coronavirus kunt u er dankzij de certificatie ook van uit gaan dat de handgel het virus effectief doodt. 


Verschillende soorten desinfecterende handgel 


Zoals gezegd bevat desinfecterende handgel een bepaald percentage alcohol. Hoe hoger het percentage, hoe effectiever virusdeeltjes en bacteriën gedood worden. De alcohol is echter ook schadelijk voor uw huid, dus het percentage kan niet te hoog liggen. Een alcoholpercentage van 70%, zoals bij deze handgel, is optimaal. Een alcoholpercentage van 60% kan ook nog effectief zijn, en is voor sommige mensen met een zeer gevoelige huid de betere keuze, maar een lager alcoholpercentage wordt over het algemeen afgeraden. 


Het is ook goed om na te denken over de grootte van de verpakking. Als u te allen tijde een flesje handgel bij u wil dragen, kunt u beter kleinere verpakkingen aanschaffen, die makkelijker in een jaszak of tas passen. Zo vindt u hier verpakkingen van 100 milliliter: ideaal voor kortere uitstapjes. Als u een langere reis gaat maken, is het verstandiger om een grotere verpakking aan te schaffen. 300 milliliter is hiervoor optimaal. Deze verpakking bestelt u hier.   Handen wassen zonder zeep


Op het oppervlak van alle dingen die wij dagelijks aanraken zitten allerlei bacteriën, vetten en vuiltjes: deurklinken, geld, lichtknoppen, enzovoort. Niet al deze kleine deeltjes en stofjes zijnmanier om uw handen te wassen is gewoon met water en zeep. Het water wast oliën en v schadelijk, maar sommigen wel. Daarom is het belangrijk om vaak en zorgvuldig uw handen te wassen. Sinds de opkomst van het coronavirus is handen wassen alleen maar belangrijker geworden: door ervoor te zorgen dat uw handen schoon zijn, remt u de verspreiding van het virus. Niet alleen loopt u het virus bij regelmatig handen wassen minder snel op, maar u draagt het ook minder snel over. Daarom geeft dit artikel meer informatie over hoe u het beste uw handen schoon kan houden, in het bijzonder in gelegenheden waarbij u geen beschikking heeft tot handzeep. In dit soort gevallen komen desinfecterende middelen goed van pas. Denk hierbij aan handgel, verpakt in een handig flesje dat in iedere jaszak of tas past, waardoor u overal uw handen kunt desinfecteren. U kunt deze handgel hier bestellen. Voor meer informatie over desinfecterende handgel, klik hier [invoegen link artikel handgel]. 


Handzeep en desinfecterende handgel


De beste etten van uw handen, en de zeep zorgt ervoor dat ook bacteriën en virusdeeltjes verwijderd worden. Zo zijn uw handen na het wassen dus gedesinfecteerd én schoon. Het is belangrijk om er acht op te slaan dat er bij wassen met zeep een ander principe aan de gang is dan bij desinfectiemiddel: de bacteriën worden niet gedood, maar verwijderd. Als u dus geen zeep tot uw beschikking hebt, dan wast u uw handen volgens een ander principe. 


Het doden van virussen en bacteriën kost meer tijd dan het simpelweg wegwassen. Daarom is het van belang om langer de tijd te nemen met desinfecterende middelen. Ook moet u er goed voor zorgen dat het middel op elk gedeelte van de handhuid toegepast wordt, ook tussen de vingers en in mogelijke rimpels. Wrijf de handgel daarom een seconde of 30 uit. Als uw handen hierna nog niet droog zijn, moet u nog even door wrijven. Hierna kunt u ervan uitgaan dat uw handen volledig gedesinfecteerd en dus veilig zijn. 


Er is nog een ding om op te letten: gedesinfecteerde handen zijn nog niet per se schone handen. Het desinfectiemiddel doodt namelijk alleen bacteriën, maar verwijdert geen oliën of vetten. Hiervoor moet u ook water gebruiken. Het liefst lauw water: dit helpt veel beter bij het verwijderen van vuil dan koud water. Als u dus geen beschikking heeft over zeep, levert een desinfectiemiddel in combinatie met lauw water hetzelfde resultaat op. Spoel in dit geval overigens eerst uw handen af met het water, hierdoor zal het desinfectiemiddel effectiever werken. 


Een laatste ding waar u op moet letten bij het wassen van uw handen zonder zeep, is dat veel desinfectiemiddelen bij veelvuldig gebruik leiden tot irritaties aan de huid. Verder kunnen de middelen de aanmaak van natuurlijke oliën remmen. Dit is niet goed voor uw handen. Gebruik deze middelen dus spaarzaam. Een handige manier om uw handen na desinfectie schoon te houden is het gebruik van wegwerphandschoenen. Voor meer informatie over deze handschoenen, zie dit artikel [invoegen link artikel handschoenen]. Door het dragen van handschoenen komt u minder in contact met schadelijke oppervlaktes, waardoor u minder vaak uw handen hoeft te wassen. Zorg er wel voor dat uw handen schoon zijn voor u de handschoenen aantrekt.